un districte de Barcelona es proclama lliure de bales de goma

Ahir 4 de Juliol, el districte de Sant Martí va aprovar la moció amb la qual es suma a la campanya contra les bales de goma, demanant formalment l’abolició d’aquesta arma a la Generalitat i la prohibició del seu ús al territori de la ciutat i en particular a aquell districte.

S’acaba així amb èxit un treball de mesos del col·lectiu ojocontuojo, actiu al barri on viu l’Ester Quintana i de l’associació stopbalesdegoma i la seva campanya “Municipis lliures de bales de goma”, que ha permès al grup municipal de ICV-EUiA presentar la moció al ple del districte.
santmarti

OjoConTuOjo va fer una introducció general fent referència a la impunitat policial i al drama personal d’aquestes agressions.

En la seva intervenció stopbalesdegoma va explicar la trajectòria de l’associació, que uneix víctimes d’aquestes armes, i va donar informacions rellevants que justifiquen la prohibició de les bales de goma.

Totes aquestes informacions es poden trobar en l’informe que recentment han publicat i va advertir que el proper mort a Catalunya per una bala de goma és qüestió de temps i d'(ir)responsabilitat política.

Finalment va intervenir l’ Ester Quintana que va explicar a consellers, regidors i ciutadans del ple, que vol dir viure sense un ull a nivell físic, medic i psicològic i, al mateix temps, resistir davant una institució com la Conselleria d’Interior de la Generalitat que no vol assumir les seves responsabilitats davant una brutal agressió a una ciutadana.

La moció ha quedat aprovada amb els vots a favor de ICV, UxB i PSC, i les abstencions de CiU i PP. L’aprovació formal serà tramitada al proper plenari que està previst al més d’octubre després de la pausa de l’estiu.

districte-santmarti

Amb aquest precedent ojocontuojo i stopbalesdegoma es proposen involucrar els altres districtes de la ciutat per arribar al Consell Central de l’Ajuntament de Barcelona i demanar un posicionament oficial contra l’ús de les bales de goma a tota la ciutat.

Aquesta vol ser una prova més de la distància entre ciutadania, que demana l’abolició d’aquestes armes, i el Govern actual, amb les declaracions del Conseller Espadaler, que va deixar clar el seu ús, sigui quin sigui el resultat de la Comissió Parlamentària, aixi com les provocacions d’afegir noves armes com els canons de aigua.

Associació STOP bales de Goma

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *