El Conseller d’interior rep Justícia i Pau i l’associació “Stop bales de goma”


Avui dia 30 de març el Conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat del Director General de la Policia, Manel Prat, ha rebut a Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau i a Nicola Tanno i Clara Cots, representants de l’associació “Stop Bales de Goma”.

L’objecte de la entrevista era donar a conèixer al Conseller la campanya que desenvolupen aquestes ONG, amb el suport de moltes altres entitats, per demanar que la policia catalana, com ja han fet altres policies europees, deixi d’utilitzar pilotes de goma o qualsevol altra munició d’impacte com instrument per aturar aldarulls en manifestacions i protestes, atesa la perillositat d’aquestes armes, que han produït recentment a Catalunya diversos casos de lesions molt greus, com ara la pèrdua d’ulls, sovint a persones innocents.

El Conseller ha defensat que el Govern té la missió de preservar l’ordre públic i, en conseqüència, en determinades situacions ha de poder utilitzar instruments dissuasoris per a prevenir o aturar actituds violentes, tot sabent que es poden produir lesions i accidents indesitjats. Ara bé, el Conseller ha manifestat que en aquests moments s’està analitzant des de la Conselleria quins són els instruments més adequats per complir aquesta funció que causin els mínims accidents. Així mateix s’ha mostrat obert a la possibilitat d’estudiar altres alternatives i a tenir en compte la posició que el Parlament pugui dictaminar sobre la qüestió.

Justícia i Pau i Stop bales de goma s’han entrevistat ja amb diversos grups parlamentaris, que s’han mostrat oberts a constituir una comissió d’estudi parlamentària sobre la qüestió. També s’han reunit amb Sr. Ignasi García Calvel, responsable de seguretat públic del Síndic de Greuges. Està previst també un acte públic per donar a conèìxer la campanya el proper dissabte 2 d’abril a les.12h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>